Avel & Hälsa

Bichon Frisé

Bichon Frisé är en sällskapshund. Hemlandet för rasen är Frankrike och Belgien. Till Sverige kom den först 1976. Helhetsintrycket för rasen skall vara en glad och lekfull liten hund med livliga rörelser med lång päls bestående av mycket lösa korkskruvslockar. Huvudet skall bäras stolt, ögonen skall vara runda och mörka, svansen skall bäras elegant över ryggen böjd i linje med ryggraden, kroppen skall vara rektangulär. En Bichon Frisé kännetecknas av sin triangel i ansiktet, de tre mörka prickarna, ögon och nos i det vita huvudet. Pigmenteringen skall företrädesvis vara mörk. Pälsen skall vara vit, riklig med mjuk och tät underull. En tik skall vara 23-29 cm i mankhöjd och en hane skall vara 25-30 cm i mankhöjd. Vikten är ungefär 5 kg. Rasen formklipps där öron, skägg, mustasch kortas och formas så att huvudet antingen får formen av en rund boll  eller av en klocka. Pälsen på  kroppen skall vara minst 3 cm. Ben och tassar klipps cylindriskt. Svansen får aldrig friseras. Bichon Frisé är sällskaplig, anpassningsbar och trofast.

Briard

Briard är en Vall- och vakthund. Hemlandet för rasen är Frankrike. Till Sverige kom den först 1976. Rasen har tagits fram och valts ut för sin förmåga att föra och försvara boskapshjordar. Den är robust, smidig, muskulös och välproportionerlig, livlig och uppmärksam, läraktig och modig. En Briard kännetecknas av sin J-svans dvs spetsen på svansen skall bilda en J-formad krok. Med ett gott påskjut bak skall rasen ha ett långsträckt trav med god steglängd. Pälsen skall vara lång, ej under 7 cm, lätt vågig och torr som gethår med någon underull. En tik skall vara 55-66 cm i mankhöjd och en hane skall vara 61-70 cm i mankhöjd.

Avel & Hälsa

Vi främjar en sund och frisk avel och använder därför endast funktionellt och kliniskt friska hundar med en rastypisk konstruktion i avel.

Ur hälsosynpunkt skall alla hundar kunna andas obesvärat, ögonen vara fria från irritation, huden vara frisk, tänderna vara friska, inga hundar skall vara överviktiga, pälsen skall inte vara så omfångsrik att den besvärar hunden, rörelserna skall vara rastypiska och mentaliteten god utan avkall på de rastypiska egenskaperna.

Massimo Rose Kennel avlar på Bichon Frisé och bistår övrig avel med hanhundar. Önskar du köpa en valp ifrån oss ber vi dig kontakta oss på mobil 070-530 66 67. Vi är måna om våra älsklingar och säljer inte en valp utan att ha träffat er först.

Som valpköpare hos Massimo Rose bjuder vi på:

  • Valpkit
  • Bad och klipp på Persgården By Massimo Rose Spa vid tre tillfällen.
  • Gratis ringträning på Persgården By Massimo Rose.
  • Gratis deltagande i kursverksamheten på Persgården By Massimo Rose för barn upp till fyllda 17 år.
  • Årliga Bichon Frisé träffar.
  • 20% rabatt på kurser och föreläsningar som anordnas av Massimo Rose.
  • Medlemskap i Persgården By Massimo Rose Facebook diskussionsforum.