Hazze

Briard, 2016

Hazze är vår tredje import.

Hazze kommer ifrån Tjeckien och är döpt efter hockeymålvakten Dominic Hazek pga en hockeytokig husse. Hazze är familjens beskyddare som med sin storlek och styrka beskyddar och samlar in alla genom sina vallande egenskaper. Han är oss trogen, lojal och följsam med en stark revirinstinkt.

Hazze är väl rustad för möten med inkräktare och ser till att inte minst alla våra hönor och tuppar lever efter påhälsningar av räven som numera tar andra vägar runt vår mark.

Hazze har en speciell plats i våra hjärtan inte mist för alla räddningsinsatser han gjort för oss utan främst för att han räddade livet på matte när hon satte i halsen och höll på att dö.

När Hazze insjuknade hastigt på en vecka fanns det därför inget alternativ för oss då ett liv betyder så mycket för oss så länge djuren inte lider. Hazze lever idag på lånad tid. En fullt frisk hund enligt tester innan insjuknandet som två veckor senare efter intag av Viacutan kraschade bukspottkörteln med resultat noll enzymproduktion. Tack vare vår kompetens och ett stort hjärta för våra djur lever Hazze ett välmående liv med dagligt intag av färsk bukspottkörtel ifrån gris. Sambandet i mellan omega 3 och/eller omega 6 eller var för sig ligger numera och inväntar ett forskningsprojekt i SLU:s blodbank. Varje dag med vår älskade Hazze är en bonus.

 

  • Namn
    Jeami The Dominator Od Labicka
  • Kön
    Hane
  • Född
    2016-03-13